eMail: hello@bernikert.eu 

Filter
Price (€)
0.83 € - 14.26 €
Télálló
Product status

Succulents

Succulents have a varied appearance and require little water. Their growth (which is quite slow) does not require a lot of nutrients. How can succulents (Echeveria, Senecio, Crassula, Haworthia...) be kept alive so that they decorate for a long time, or even bloom? The following four factors determine their lifespan:

1. Soil - succulents can only grow in a well-permeable medium.

2. Sufficient light: without light, succulents shrivel and lose their compact shape.

3. Sufficient water

4. Ensuring an ideal temperature: they must be overwintered

+1 They don't need high humidity: don't put succulents in a closed glass container.


498product 120
498product 120

A pozsgás növények gondozásához a fent felsorolt alap tényezőkön kívül más nem szükséges, azonban nem mindegy, hogy milyen földbe ültetjük pozsgás növényeinket. Fontos, hogy jó vízáteresztő legyen. Ehhez nem jó a sima virágföld, hanem kicsit lazítani kell rajta: keverjünk hozzá kb. 50% aprószemű kavicsot, esetleg perlitet. A kaktuszföld kicsit lazább, ehhez elég 30% kavicsot keverni. Nálunk mindezeket beszerezheted a linkekre kattintva.

Vannak természetesen a mi klímánkon is télálló pozsgások ezek a varjúhájak, illetve a kövirózsa (Sempervivum). A kövirózsa nagyon hasonló az amerikai kövirózsához (Echeveria), ami azonban nem télálló, hanem teleltetést igényel. A nálunk honos kövirózsa bírja a hideget, sarjakkal terjed, ha virágzik az a tőrózsa után elszárad, elpusztul, viszont a sarjai tovább élnek. Az amerikai kövirózsa (Echeveria) szintén gyönyörűen virágzik, utána nem pusztul el, hanem szépen növekszik a mérete, majd újra virágzik a következő években is. Echeveriából rengeteg különféle szín, fajta létezik egyik csodálatosabb, mint a másik. Érdemes megismerkedni velük. A webáruházunkban igyekszünk több félét is tartani. A legismertebbek: Echeveria elegans, Echeveria agavoides, Echeveria pulidonis, és a fantasztikus színű Echeveria Perle von Nürnberg.