eMail: hello@bernikert.eu 

Filter
Price (€)
0.83 € - 39.97 €
Product status

Pebbles, sand, moss

Indispensable elements of a mini garden, fairy garden, florarium or kokedama!

With a layer of gravel, you can not only form the drainage layer, which is essential for a florarium or pots without drainage hole, but you can also cover the potting soil with it (possibly to make paths in a fairy garden). Many plants - especially succulents - do not like their leaves to be in contact with wet soil, so it is worth using gravel as mulch. Of course, then we prefer to use the smaller-grained, decorative gravel. We can also use moss to cover damp plants.

The 1-2 mm gravel is very fine-grained, but it can be mixed with potting soil to make a well-permeable soil suitable for succulents. For cactus soil, mix less (approx. 30%), while for smooth potting soil, mix 50%.


51product 120
17
In stock
1.00 
0.83
Unit price: 41.43 €/kg
51product 120

Minikertet, tündérkertet, floráriumot - főleg beltéren - vízkifolyó nélküli kaspóba, üvegedénybe készítünk. Létfontosságú a fölösleges víz elvezetése a növények gyökereiről. Ha a növény gyökere sokáig vízben áll, hamar tönkremegy. A vízelvezető réteggel a vizet elvezetjük a gyökértől, így a növény egészségesen tud fejlődni. Vízelvezető réteget nemcsak kavicsból tudunk készíteni, hanem pl. agyaggranulátumból is. Az agyaggranulátum egyik nagy előnye, hogy könnyű, így maga az edény nem lesz tőle nagyon nehéz. Nagyobb kaspók esetén (pl. bőrönd vagy műanyag kaspó) érdemes inkább agyaggranulátumot választnani.

Kavicsból rengeteg dekoráció is készíthető, pl. tündérkerti út, tündérkerti ház borítása. Talajtakaróként is hasznosíthatjuk.

Mohát nemcsak talajtakaróként alkalmazhatunk minikertben, tündérkertben, floráriumban, hanem kokedamat boríthatunk vele. Nagyon sok dekorációhoz is felhasználhatjuk, pl. koszorú alapot is dekorálhatunk vele...

A különféle dekorhomokok nevéből is adódik, hogy főleg dekorációs célra használjuk. Homoknak nevezzük, de eltérő szemcsemérettel rendelkeznek. Vannak egészen homokszerűek, de akár nagyobb szemcseméretben is elérhetőek. Üvegedényben remekül rétegezhetők, gyönyörű színhatást elérve. Tündérkertben speciálisabb szerephez is jut, mert remek alapanyag tenger, patak, tó imitálásához. Ha mozaik- és kavicsragasztóval keverjük össze a dekorhomokot, és így visszük fel az alapra, akkor a nap nem szívja ki a színét, a ragasztóréteg "megvédi". Ráadásul így leragasztva a szél és az eső sem tudja elmozdítani helyéről.